Look cuit au four

Look cuit au four
Beurre - Les orteils mobiliers cherchent à se propager sur votre pain au levain coupé frais ou comme assaisonnement dans les sauces et les plats - et cela avec la chaleur résiduelle de votre four? Répartissez votre bouclier de vampire...
Look cuit au four

Description

Beurre - Les orteils mobiliers cherchent à se propager sur votre pain au levain coupé frais ou comme assaisonnement dans les sauces et les plats - et cela avec la chaleur résiduelle de votre four? Répartissez votre bouclier de vampire parfumé maintenant et lisez ici comment le faire.

_Par @bakmanschap - N'hésitez pas à me contacter via Instagram ou Facebook.

Ingrédients

  • 3 (of hoeveel er in je schaal of pan passen) mooie grote bollen knoflook
  • 250 ml olijfolie (of een blend met bvb zonnebloemolie)

Préparation

  1. We gaan ervan uit dat je dit recept maakt met de restwarmte van je Vonken, maar zoniet mikken we op zo'n 180-190°C.
  2. Haal zoveel mogelijk van de broze velletjes van de bol (pellen hoeft niet). Op die manier verkrijg je achteraf een heldere lookolie. Snij de bovenkant van de bol eraf, zodat je daar de teentjes look ziet zitten.
  3. Haal zoveel mogelijk van de broze velletjes van de bol (pellen hoeft niet). Op die manier verkrijg je achteraf een heldere lookolie. Snij de bovenkant van de bol eraf, zodat je daar de teentjes look ziet zitten.
  4. Bedek met aluminiumfolie (of een vuurvast deksel) en plaats in de oven.
  5. Check de look na zo'n 20 à 25 minuten, en draai de bollen om zodat de gesneden kant terug bovenaan ligt. Bedek opnieuw en zet terug in de oven voor zo'n 20 à 25 minuten, totdat de look lekker zacht is en gemakkelijk te doorprikken is.
  6. Laat de pan afkoelen. Nu kun je de teentjes mooi uit hun schil duwen vanaf de wortel naar de kant waar je de steel van de knoflook sneed. Bewaar ze samen met de olie in een luchtdichte pot in de koelkast - daar blijven ze minstens een week goed. Gebruik op pizza, in (tomaten)sauzen, bij vlees of vis, maar een aanrader om de look in al haar glorie te proeven is ze uitsmeren op een verse snee zuurdesembrood, met wat peper en zout (en extra olie uit de pot). Als we nu allemaal dit recept maken, kan er ook niemand geurhinder ondervinden. Go!

Est-ce quelque chose pour vous?

Portées de levain de grain entier

Portées de levain de grain entier

Les pitas sont des sandwichs plats avec une croûte douce. À l'intérieur, ils sont creux et vous pouvez remplir leur...
Bar cuit au jeune poireau

Bar cuit au jeune poireau

Quelque chose de différent de la viande par une soirée d'été sensuelle? Cette recette de bar cuit sur la peau...