Saumon avec citron et pommes de terre croustillantes

Saumon avec citron et pommes de terre croustillantes
Saumon avec citron et pommes de terre croustillantes
Saumon avec citron et pommes de terre croustillantes

Description

Ingrédients

  • 1 kg krielaardappelen (of vastkokende aardappelen)
  • 4 zalmmoten van 200 gram
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper & zout

Préparation

  1. Snij de krielaardappelen in de lengte in twee, leg ze in een ovenschaal en werk af met olijfolie, peper en zout. Dek goed af met aluminiumfolie.
  2. Schuif in de oven gedurende 30 à 40 minuten op 200° C (of, indien de aardappelen voorgekookt werden, enkel 10 minuten afbakken in de oven). Voor een krokante touch haal je de aluminiumfolie de laatste 5 minuten weg.
  3. Leg de zalmmoten in een ovenschaal, kruid met peper, zout en werk af met olijfolie. Snijd de citroen in kleine plakjes en verdeel die over de zalm. Schuif de ovenschaal in de oven gedurende 10 à 15 minuten op 200° C. Alternatief: bak de zalm gedurende 10 minuten op de voorverwarmde Vonken grillplaat in de oven.

Est-ce quelque chose pour vous?

Ananas grillé et caramélisé

Ananas grillé et caramélisé

Ananas grillé et caramélisé
Légumes grillés avec ricotta et miel

Légumes grillés avec ricotta et miel

Légumes grillés avec ricotta et miel